MARJOLEIN

Wie ben ik?
Ik ben getrouwd en moeder van 2 volwassen dochters die allebei op kamers wonen en aan het studeren zijn. Na mijn studie Beleid- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg heb ik  jaren als HR adviseur gewerkt in voornamelijk de sociale werkgelegenheid. Ik heb daarna  besloten om te kiezen waar mijn hart ligt: het direct inhoudelijk werken met kinderen en jongeren als Kinder- en Jongerentherapeut. Ik heb gedurende de afgelopen jaren veel gestudeerd, ervaring opgedaan en met heel veel plezier gewerkt met kinderen, adolescenten en hun ouders.

Integratief kindertherapeut
Sinds 2013 ben ik Kindercoach. Daarna heb ik de verdieping Integratief Kinder- en Jeugdtherapeut afgerond bij BGL en ben ik gestart met mijn praktijk Sunny Side Up.
Ik heb een aantal jaar integratieve psychotherapie en coaching aan kinderen en jongeren gegeven die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. En heb hun ouders in dit proces begeleid.

EPI
Omdat ik in mijn praktijk altijd het gemis heb ervaren van gezellige collega’s, heb ik in november 2020 gekozen om op dinsdags en woensdags te gaan werken bij de EPI-groep als Speltherapeut. Hier werk ik samen met andere speltherapeuten, gz-psychologen en psychiaters.
In mijn eigen praktijk werk ik nog 1 dag per week, alleen met EMDR casuïstiek.

EMDR
EMDR is een methode die ik inpas in de therapie om een kind of jongere te helpen. Verder werk ik vanuit de Sunny Sides van een cliënt: zijn/haar talenten en kwaliteiten. Deze Sunny Sides laat ik ze ontdekken en inzetten om een probleem aan te pakken. Een kind krijgt op een veilige manier inzicht in het eigen gedrag en leert patronen te doorbreken. Zo wordt een kind of jongere van binnenuit gestimuleerd om stappen te zetten en zichzelf te ontwikkelen en zal hij/zij weer te gaan stralen.

Waarom de naam Sunny Side Up?
Veel kinderen vragen zich af waarom ik een spiegelei op het raam van de praktijk heb staan. Sunny side up is een spiegelei, aan 1 kant gebakken, met een hele dooier dus. Ik vind het een beetje op een zon lijken. Ik werk ook het liefst met de zonnige kanten van iemand: waar ben je goed in? Wanneer voel jij je sterk en fijn? Vanuit die sterke kant gaan we proberen de dingen aan te pakken waar jij wat meer moeite mee hebt, of waar je last van hebt. Ik houd van een positieve aanpak!